Résidence Hirondelle
Home & Nieuws
Ligging en het weer
Résidence Hirondelle
Foto's in diashow
Bezienswaardigheden
Verhuur & Verkoop
Gastenboek
Bewonerspagina
Contact
Kaart van Frankrijk met de Corrèze en de locatie van Résidence Hirondelle ingekleurd

Het weer

Wilt u weten wat voor weer het vandaag is in de Corrèze op Résidence Hirondelle?

Klik dan op:

http://france.meteofrance.com/france/meteo?PREVISIONS_PORTLET.path=previsionsville/192720

 

 

De Corrèze

De Corrèze is het zuidelijkste departement van de regio Limousin, het groene hart van Frankrijk. De Corrèze ligt aan de voet van het Centraal Massief en biedt een zeer afwisselend landschap van heuvels, rivieren en meertjes (etangs).

Naar het oosten toe ligt de bergketen “de Monédières”, waar Résidence Hirondelle op uitkijkt, en de uitgestrekte hoogvlakte van het plateau “de Millevaches” (1000 meren). Meer naar het zuiden liggen dichtbeboste heuvels die worden doorsneden door de rivier de Dordogne. De streek staat bekend om zijn appelboomgaarden (Franse Golden) perzikboomgaarden, walnoten tamme kastanjes, frambozen en bessen. 

De Corrèze is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft zijn authentieke karakter behouden. Het departement is rijk aan vele charmante dorpen, waaronder een aantal met het predicaat “un des plus beaux villages de France”. De echte plattelandssfeer is er nog behouden: kleine wegen, dorpjes en riviertjes bepalen het landschap.  

Het klimaat in de Corrèze is een groot gedeelte van het jaar zeer aangenaam. Het aantal zonuren ligt beduidend hoger dan in Nederland. De zomers zijn lang. In het voor- en najaar valt er voldoende regen zodat de natuur prachtig groen blijft.
‘s Winters kan het koud zijn, maar het is ook niet ongewoon dat in februari de zon overvloedig schijnt.

De Corrèze is een echt wandelparadijs. de paden slingeren zich langs het gevarieerde landschap van licht glooiende heuvels met bossen, weilanden en riviertjes. Frankrijk zoals het ook vroeger al was.

Door de centrale ligging valt er in een straal van 100 km veel te ontdekken.

 

 

Résidence Hirondelle in full colour