Résidence Hirondelle
Home & Nieuws
Ligging en het weer
Résidence Hirondelle
Foto's in diashow
Bezienswaardigheden
Verhuur & Verkoop
Gastenboek
Bewonerspagina
Contact

Bezienswaardigheden omgeving:

De omgeving van Résidence Hirondelle kent voor elk wat wils:

Natuur

De Corrèze is een aantrekkelijk gebied voor wandelaars, fietsers, watersportliefhebbers, vissers en golfers.

Het Plateau de Millevaches (www.pnr-millevaches.fr) (het plateau van de 1000 meren) en het Massif des Monédiéres liggen niet veraf en zijn prachtige wandelgebieden met tal van vergezichten over de Corrèze. Gimel les Cascades kent een waterval van 143 meter met een prachtig wandelpad langs de waterval naar beneden.

Lac de Bournazel ligt op slechts 2 kilometer afstand, en beschikt over een zandstrand.  Een gekend watersportmekka en sowieso het bezoeken waard is het Lac du Vassivière (1000 ha). Kano- en kayakliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de rivieren de Dordogne,de Avèze de Vézère en de rivier de Corrèze en de Dordogne. Golfers kunnen kiezen uit 6 golfbanen (waarvan twee 18 holes).

Skiën en langlaufen kan in de winter prima in de Auvergne. Op ruim een uur rijden van Résidence Hirondelle ligt het Massif du Sancy met de wintersportplaatsen Le Mont Dore, Super Besse, Chastreix, en in het hart van Monts du Cantal het skioord De Lioran met 200 km skipistes en 900 km langlaufpaden.

Steden 

Zes dorpen in de Corrèze behoren tot de mooiste van Frankrijk : Collonges-la-Rouge, Curemonte, Saint-Robert, Ségur-le-Château, Treignac en Turenne. Bekend is ook het aan de Vézère gelegen Uzerche (15km), waar De Richard Leeuwenhartroute (Richard cour de Lion) is een pelgrimstocht langs 16 historische bezienswaardigheden cq. monumenten 

Tulle (15km) is een gezellig stadje met een mooi centrum waar elke zaterdagmorgen een markt is. Ook Brive la Gaillarde (35km) heeft een gezellig centrum met veel terrasjes.  Argentat en Beaulieu sur Dordogne liggen aan de rivier de Dordogne; de centra zijn alleen voor voetgangers toegankelijk. 

Indrukwekkend is Ouradour sur Glane dat in de 2e wereldoorlog totaal werd verwoest. Het dorp ziet er nog exact uit zoals het destijds werd achtergelaten en is een monument ter herdenking en overpeinzing.

Historie

In de directe omgeving zijn tal van indrukwekkende kastelen te bezoeken: Château Hautefort (40km), Château Pompadour (30km), Château Bonneval (40km), Château Sediéres (18km), Château Pontier (12km), Château Chastagnol (22km), Château Uzerche (10km) en Château Curemonte (45km).

In de regio liggen tal van befaamde grotten: La Fage, De Gazelle, Padirac en Lascaux met préhistorische muurschilderingen. Ook de moeite waard is de rotsstad Rocamadour.

Attracties

Het vulkaanpark 'Vulcania parc' (www.vulcania.com) bij de Puy de Dôme is een dagtocht waard.

Het J.Chirac museum in Sarran is gewijd aan de voormalige Franse President Chirac,(www.museepresidentjchirac.fr).

Paardenliefhebbers mogen Pompadour niet missen met zijn nationale paardenfokkerij, de militaire ruiteropleiding en een grote renbaan waar regelmatig nationale en internationale wedstrijden en stoeterijen worden gehouden.

Interessante links:

Veel informatie over de Corrèze is te vinden op de volgende sites:

www.correze.net    www.correze.beginthier.nl     www.tourisme-correze.com

www.vacances-en-correze.net    www.correze.org    www.lacorreze.com

www.correze-eauxvives.com

 

Leuke en interessante sites voor Nederlanders in Frankrijk zijn:

www.frankrijkinfo.com      www.ontmoetingeninfrankrijk.nl        www.rieschke.nl    

www.frankrijk.hetroerom.com   www.nederlanders.fr                                

www.frankrijk.blog.nl       www.hartvanfrankrijk.com

    

 

Het kasteeltje in Seilhac/ Chateau Seilhac

 

Historie Résidence Hirondelle

Projectontwikkelaar Rindale W.I.G. was sinds 1997 eigenaar van het landgoed Domaine de Cérézat en ontwikkelde Résidence Hirondelle in 1998. Met de bouw van de 10 woningen, zwembad en petanquebaan werd gestart in 1999.

De landhuizen van Résidence Hirondelle zijn op 24 juni 2000 opgeleverd en formeel overgedragen aan de eigenaren.

Dit feit werd feestelijk beklonken tijdens een openingsreceptie in de boerenhoeve van Domaine de Cérézat (anno 1785) waar ook monsieur Rivière, de burgemeester van St. Salvadour, het woord voerde.

In de loop der jaren zijn enkele woningen van eigenaar veranderd.